Al 7 jaar tevreden klanten die wij met succes de Health and Safety Coördinatie op werf verzorgen

Hoe werkt een luchtdichtheidsmeting?

Wat is ene blowerdoortest?

Bij een blowerdoortest wordt de luchtdichtheid van een woning of gebouw gecontroleerd. We stellen het gebouw bloot aan over- en onderdruk. Het volume lucht dat op dat moment ontsnapt of infiltreert geeft de luchtdichtheid aan.

Hoe interpreteert men de resultaten?

Hoe beter de luchtdichtheid, hoe minder sterk de ongecontroleerde ventilatie vat heeft op het gebouw. Dit zorgt immers voor warmteverlies. Een blowerdoortest kan zodoende een zeer positieve invloed hebben op het E-peil. U ontvangt na afloop een meetrapport (conformiteitsattest). Daar een blowerdoortest een positieve invloed kan hebben op het E-peil, is het belangrijk dat deze test uitgevoerd wordt voorafgaand aan de EPB-aangifte.

Passiefhuiscertificaat

Indien u een passiefhuiscertificaat wilt behalen, is een blowerdoortest verplicht. Er mag bij een passiefhuis maximaal 0,6 maal het volume van de woning aan lucht per uur ontsnappen of binnendringen. Dit is veel strenger dan bij een ander type woning.

Waarom een luchtdichtheidsmeting? (Blowerdoortest)

Bij een blowerdoortest wordt de luchtdichtheid van een woning of gebouw gecontroleerd. We stellen het gebouw bloot aan over- en onderdruk. Het volume lucht dat op dat moment ontsnapt of infiltreert geeft de luchtdichtheid aan. Op die manier kan gemeten worden of er luchtlekken in het pand zijn,
waardoor lucht (en dus warmte) kan ontsnappen.

Als de luchtdichtheid of kierdichting onvoldoende blijkt te zijn, kunnen gerichte maatregelen worden toegepast. Dit zorgt er niet alleen voor dat er minder warmte uit het gebouw kan ontsnappen, maar betekent tegelijkertijd dat tocht en kou het pand minder goed kunnen binnendringen.

Denkt u dat er warmte uit uw woning ontsnapt? Bel dan direct +32471738270

Over Bovecoo

Actief sinds 2014 op het hele nationale grondgebied wat betreft diensten op het gebied van Veiligheidscoördinatie.De arbeidswereld, zowel op tijdelijke als mobiele werven als binnen bedrijven, is een risicovolle omgeving, daarom moet veiligheid hier prioritair zijn.

Onze ervaring op het gebied van de veiligheid op het werk en de werven in de bouwsector, industrie, wegenwerken en telecommunicatie geeft ons de mogelijkheid advies te verlenen en in te gaan op uiteenlopende verzoeken om advies waarin de veiligheid is geïntegreerd.

Deskundige inspectie, zeer snel gerapporteerd en vriendelijk personeel. Bedankt Jempy voor het snelle werk. Wij raden Bovecoo absoluut aan!
Franck & Els

Kom direct in contact met onze veiligheids expert Jempy en vraag een gratis expertise aan  +32471738270

 

Of vul het formulier in voor een vrijblijvende offerte!